Lukovska Banja

Uopšteno o Lukovskoj Banji

Lukovska Banja je sve poznatije turističko mesto koje je dokaz da bogatstvo prirode ali i ulaganja i rad čine neophodne uslove za razvoj turizma. Za Lukovsku Banju možemo reći da njene godine tek dolaze. Priroda je nesumljivo bila darežljiva prema Lukovskoj Banji, smestivši je na istočnu stranu Kopaonika, na nadmorsku visinu od 681m, darovala joj je 37 izvora vode i umerenu klimu.

Lukovska Banja

Zato je Lukovska Banja mesto za one koji boluju od reume, bolesti visokog krvnog pritiska, ginekoloških bolesti, kožnih bolesti ali i one koji žele da se u ovoj vazdušnoj banji odmore, opuste, rekreiraju.

Kako doći u Lukovsku Banju

Lukovska Banja se nalazi na 36km od Kuršumlije, 100km od Niša, 320km od Beograda i do nje sopstvenim prevozom možete doći preko Brzeća koje je na 42km od Lukovske Banje ili preko Kuršumlije putem Kruševac-Blace-Kuršumlija ili Niš-Prokuplje-Kuršumlija, ili pak možete koristiti autobuski prevoz.

Lukovska Banja karta

Termo mineralni izvori i lečenje u Lukovskoj Banji

Njeno bogatstvo i razlog interesovanja i posećenosti Lukovke Banje su pe svega izvori, njih čak 37 sa temperaturom od 22 do 65°C. Svi izvori su smešteni u Gornjoj tj.zapadnoj Banji, tamo se nalazi 20 izvora ili Donjoj, odnosno istočnoj Banji u kojoj je 17 izvora. Saveti lekara će vam olakšati izbor vode u zavisnosti od vašeg zdravstvenog stanja, a mi vam svakako preporučujemo da šetnju kroz Lukovsku Banju iskoristite za obilazak ovih izvora. Voda sa izvora koristi se najviše za kupanje, u vidu kupanja u bazenu sa toplom vodom ili raznih vidova kupki koje su prilagođene različitim potrebama pacijenata. A pored voda Lukovske Banje lekovito je i blato koje koje se koristi za reumatška oboljenja i kožna oboljenja, a blagotvorno je i za opšte stanje organizma.

Wellnes program u Lukovskoj Banji

Svakako ne treba zaboraviti wellness program koji nudi Lukovska Banja u okviru sadržaja hotela, namenjen onima koji žele da svoje zdravlje obnove i očuvaju, da se opuste i odmore. Smeštaj u Lukovskoj Banji je orjentisan na dva hotela, Kopaonik i Jelak koji su moderni turistički objekti sa stručnim medicinskim osobljem, udobnim sobama, bazenom sa toplom vodom, sportskim terenima, kafićima. Interesovanje za Lukovsku Banju je uslovilo razvoj ponude privatnog smeštaja.

Lukovska Banja - staze, manastiri i crkve, ski staza

Ljubiteljima prirode Lukovska Banja nudi i mnoštvo obeleženih pešačkih staza na kojima će uživati u svežem vazduhu, a u blizini je i ski staza za liftom. Slobodno vreme možete utrošiti i na obilazak manastira i crkava u okolini Lukovske Banje ili za posetu Đavoljoj Varoši. Lukovska Banja vas čeka da sa vama podeli svoje lepote i bogatstvo.

Lukovska Banja staze zdravlja